maandag 20 juni 2011

Het is best saai om elke middag boterhammen te eten. Het beleg kan variëren, toch blijft het een sneetje granen. Waarom niet kiezen voor cake in de brooddoos? Ik hoor u denken dat cake is om te snoepen. Mijn recept overtuigt je van het tegenovergestelde. Los 10 g gist op in 150 ml lauwe karnemelk. Meng 1 koffielepel zout door 250 g speltbloem. Maak een putje in het midden van de bloem en giet er de lauwe gistoplossing bij. Voeg daar 2 geplette bananen aan toe. Kluts 1 ei en roer dit bij het mengsel. Je kan er eventueel ook wat kaneel bij strooien. Het beslag schep je over in een bakvorm om gedurende 30 minuten in de oven te laten garen. De cake geurt zoet door de bananen en kaneel, maar is geenszins snoeperig gebak. Een gezonde keuze om af te wisselen met een boterham. En ongetwijfeld verrassend in de brooddoos. (meer tips op Zesta.be)