vrijdag 28 september 2012

Fruit-omelet.


Maak jij een omelet doorgaans met champignons of tomaten? Dan laat ik je vandaag mijn fruit-omelet ontdekken. Het is een zoete variante op de alom gekende omelet. Het recept heeft iets weg van een franse clafoutis, maar vraagt minder werk. De ei-bereiding kan met verschillende soorten fruit gemaakt worden. Je hoeft dus niet speciaal naar de winkel te hollen, maar kan meteen aan de slag!
Schil een appel en een banaan en versnijd beiden in dunne schijfjes. Kluts vervolgens 4 grote eieren los met 4 soeplepels volle melk en Stevia naar smaak..
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Leg er de plakjes appel in en laat ze kort bruinen. Voeg er de banaan aan toe en giet het ei-mengsel er voorzichtig overheen. Dek de pan af met een deksel en laat je fruit-omelet op een zacht vuurtje bakken. Na ongeveer 10 minuten zal je in de pan een heerlijk gezwollen omelet vaststellen. Haal je fruit-omelet uit de pan en dien het lauw op, eventueel op een dun plakje botercake...