vrijdag 6 januari 2012

Marmercake.

Gisteren had ik zin in iets hartigs en zoet... en dus bakte ik een marmercake! Ik deel met jullie het recept. Verwarm de oven voor op 160C. Klop 200 g zachte boter met 100 g chicoreifructose tot een luchtige creme. Splits 3 eieren. Meng de dooiers door de boter en klop dit tot een romige, luchtige massa. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het botermengsel. Zeef 200 g zelfrijzende bloem boven het beslag en schep het er luchtig door. Voeg aan de helft van het beslag 1 eetlepel cacaopoeder toe. Schep de 2 delen beslag in de cakevorm zodat er een gestreept, gemarmerd effect ontstaat. Bak de cake gedurende 45 minuten gaar. De cake zal omwille van een suikervervanger iets compacter van structuur blijven. Genier ervan!