woensdag 3 augustus 2011

Wrap gerold.















De lunch-wrap, de avond-wrap of zelfs een wrap als vieruurtje. Het kan allemaal. De opgerolde mexicaanse pannenkoek is een succes op elk uur van de dag. De tortilla pannenkoekjes kan je in elke supermarkt kopen. Of je kan de kinderen een eigen dunne pannenkoek laten bakken. Wat ze zelf maken, eten ze vaak beter op. Meng 200 g bloem, 125 ml water, een eetlepel olijfolie en een snuifje zout. Kneed het deeg gedurende 10 minuten en laat het een half uur rusten in een kom. Dek de kom af met een vochtige doek. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne pannenkoeken. Je bakt deze best in een droge anti-aanbakpan. Wat je in je wrap steekt kan je volledig zelf bepalen! Frisse salade, blokjes tomaat en guacamole zijn vaak de baisingrediƫnten. Vul dit aan met gehakt of geroosterde kip om een volwaardige lunch te bereiden. Duik je ijskast in om overschotjes te vinden. Verdeel ze over je pannenkoek, rol hem op en smelt een handvol gemalen kaas boven op je wrap door hem even onder de grill te schuiven. Aarzel niet om eens een zoete wrap te maken en vervang de tomaat door een paar
schijfjes banaan. Gerold succes!