woensdag 21 maart 2012

Wortelpasta.



Als alternatief op choco en speculaas, schotelde ik mijn dochters dit weekend wortelpasta voor.
Uiteraard trokken ze eerst hun neuzen op, maar ze hebben toch hun mening herzien wanneer ze proefden van mijn zoet smeersel.
Snij 6 grote wortelen in schijfjes en gaar ze in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Neem de gare wortelen van het vuur en doe ze in een kom of rechtstreeks in een blender. Voeg er 1 potje Petit Suisse, 2 teentjes look, een snuifje zout, een draai van de pepermolen, een scheutje azijn en een theelepel currypoeder aan toe. Mix alles tot een geurige oranje brij en laat het afkoelen. Smeer de wortelpasta gul op een dikke bruine boterham met wat boter. Je kan ook een spuitzak vullen en je kinderen kroontjes laten spuiten op hun broodje. De wortelpasta is ook een heerlijke dipsaua bij zoute toastjes. De zoete smaak verwent zelfs de moeilijkste groente-eters.

Geen opmerkingen: