donderdag 21 juni 2012

Kiwiflapjes.


Bladerdeeg vind ik steeds een dankbaar ingrediƫnt om tussendoortjes te maken. Je maakt er in een handomdraai de smakelijkste hapjes mee, zoet of zout.
Voor deze flapjes bereid ik vanillepudding, met behulp van kant-en-klaar puddingpoeder. Je hoeft slechts melk en suiker toe te voegen. (Volg de instructies op de verpakking.)
Versnijd vervolgens het bladerdeeg in 4 gelijke stukken.
Zorg ervoor dat de pudding afgekoeld is en schep op elk deel een soeplepel uit.
Schik bovenop de pudding telkens 3 schijfjes kiwi. Vouw het flapje dubbel en smeer wat eigeel op de randen. Sluit het flapje door de randen zachtjes aan te drukken. Bestrijk het bladerdeeg met de rest van het eigeel om een glanzend effect te verkrijgen na het bakken.
Bak de kiwi-flapjes in de oven op 180 graden, gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
De hapklare flapjes kan je opdienen als ontbijtkoek of er je kids mee verrassen als vieruurtje.

Geen opmerkingen: