donderdag 21 juni 2012

Mini cups.


Lunch op school hoeft niet altijd uit boterhammen te bestaan. Een snelle hap, met groenten en zuivel zorgt ook voor de nodige energie.
Je kan verschillende groentecombinaties uitproberen. Ik kies in dit recept voor broccoli en spek.
Kook de broccoli gaar in een pan met water. Laat de “boompjes” goed uitlekken. Bak kleine spekblokjes tot ze een knapperig korstje krijgen. Verwijder het overtollige vet door het spek af te deppen met een stukje keukenrol. Kluts 2 eieren en voeg er de maat van 1 eierschaal melk aan toe. Kruid het mengsel bij met peper en gedroogde peterselie. Vermijd extra zout, want het spek is zout genoeg.
Vervolgens rol je een pak kant en klare bladerdeeg uit. Druk er kleine cirkeltjes uit, met behulp van een eierdopje of koekjesvorm. Handig is om de hapjes in een bakvorm voor mini-cupcakes te plaatsen. Leg er een stukje bakpapier in of gebruik siliconen bakvormen.
Op de bodem leg je een cirkel bladerdeeg. Vul het met een beetje spek en broccoli. Giet er voorzichtig wat eiermengsel over. Dek het hapje af met een tweede cirkeltje uit bladerdeeg.
Plaats de hapjes in de oven en bak ze goudbruin gedurende 10 minuten.

Geen opmerkingen: